REBICICLEM

Bicicletes recuperades, reutilitzades i amb un disseny únic

  • és la marca pròpia de bicicletes reutilitzables de Biciclot.

  • és un nom amb caràcter que ens ajuda a explicar la singularitat d’un procés de fabricació sostenible i d’economia circular i social.

  • és una marca de bicicletes que es troba fora dels processos de producció i circuits de compra habituals, perquè vol fer bicicletes amb consciència social i ambiental.

  • és la promoció de la mobilitat sostenible a les ciutats, mitjançant el reaprofitament de bicicletes que han estat abandonades.

ECONOMIA CIRCULAR

Formem part de l’economia circular: creiem en la reutilització dels materials i en donar una segona vida als producte i materials.

INSERCIÓ SOCIOLABORAL

Ajudem a persones en risc d’exclusió aconseguir la inserció sociolaboral i ensenyar l’ofici.

PRODUCCIÓ SOSTENIBLE

Impulsem un model de producció sostenible i socialment responsable.

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Formem part i compartim valors amb l’Economia Social i Solidària.

RESPOSTA A LES 3 CRISIS

Pensem que la bicicleta és la millor resposta a les tres crisis visibilitzades amb la COVID: sanitària, social i ecològica

FETES A CAN PICÓ

A Can Picó, seu de Biciclot, desenvolupem el projecte de la bicicleta Rebiciclem. Recuperem, transformem i produïm les nostres bicicletes sostenibles amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la reutilització i el reciclatge, posant de nou en circulació les bicicletes recuperades per fomentar-ne l’ús com a mitjà de transport sostenible.

Un dels projectes punters de Biciclot dins de l’àrea Espai Rebiciclem, que treballa per valoritzar els residus a través de diferents activitats que fomenten la inserció sociolaboral, l’autoaprenentatge i empoderament amb la bicicleta com a eina tansformadora.

QUI SOM A REBICICLEM

Rebiciclem és un projecte de Biciclot, en col·laboració amb Barabara Educació SCCL i BiciHub.

BICICLOT és una cooperativa de treball, un model d’economia social i solidària centrat en les persones, democràtic, amb vocació de servei, compromís social i mediambiental.

  • Promou la bicicleta com a mitjà de transport ecològic, econòmic, saludable i per una mobilitat sostenible des de 1987.
  • Treballa amb complicitat amb el territori i les entitats socials, les escoles, instituts, centres educatius, les administracions públiques i els particulars duent a terme accions de formació i sensibilització.

Treballa per la inserció sociolaboral de joves i adults fent formació ocupacional i pràctiques laborals.

BARABARA EDUCACIÓ SCCL és una cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre ubicades al districte de Sant Martí de Barcelona.

Ofereix serveis especialitzats i de qualitat per al desenvolupament de competències transversals, serveis de desenvolupament organitzacional i serveis a mida per empreses, organitzacions i administracions públiques.

BICIHUB és el centre de referència del món de la bicicleta a Barcelona.

És un centre incubador d’idees, de projectes i d’aliances, encaminats a la implementació de la mobilitat sostenible amb bicicleta a través del model cooperatiu i del teixit social: un projecte col·lectiu que vol transformar Barcelona en una ciutat més inclusiva, solidària i ecològica.

QUI ENS DONA SUPORT

Comptem amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del projecte Singulars del programa aracoop que atorga el departament de Treball a projectes que fomenten l’economia social i el cooperativisme.

Promou:

Amb el fiançament de:

PEDALEM EN XARXA

Treballem per la intercooperació entre l’Economia Social i Solidària i la mobilitat sostenible.